Szórakozóhely hangszigetelés  

Zajvédelmi problémákkal küszködõ szórakozóhelyek hangosításának megoldása.


Alapigazság

Az igazán jó hangrendszer tervezése az építést megelõzõ szakaszban kezdõdik, figyelembe véve az épület hanggátlását, akusztikáját, a létesítmény rendeltetését.

Alapigazság

Nehéz olyan helyet találni, mely minden tekintetben megfelel egy szórakozóhelynek. Van parkoló, könnyen megközelíthetõ, lakó egy szál sem a környéken. Messze esik mindentõl, de mégis közel.
Szinte minden esetben van szomszéd és van önkormányzat. No és persze van jogszabály, de olykor rosszindulatú szomszéd is.
A szórakozóhely vezetõsége elõbb vagy utóbb találkozik a környezetvédelmi szabállyal.
Vagy akkor ha már baj van, vagy a nyitást megelõzõen ha felkeres egy szakembert. Az utóbbi sokkal olcsóbb.

Alapigazság

Az akusztika, hangszigetelés nem olcsó mulatság, de hasznos. Megelõzi a bajt és egy nagyon egyszerû de annál fontosabb lehetõséget kínál. Az üzlet üzemel. Legtöbben sajnos akkor keresnek fel, ha már baj van és gyors megoldásra van szükség.

 

Felismerve ezen alapigazságokat fejlesztettük ki az XP hangrendszert.

Ha a közeljövõben szeretne nyitni, ha már muködõ üzlete van az XP hangrendszer minden esetben megoldást kínálhat. A megfelelõ hangszigeteléssel együttesen nagyon kedvezõ eredményeket produkál.

 

Nézzünk egy példát!

A tánctéren mért adat 100 db. A legközelebbi szomszéd ház, külsõ felületén mért adat 60 db. 
Máris 20 db-vel túlléptük a megengedett hangnyomást.
 
Megoldás = hangszigetelés és XP hangrendszer

A telepített hangszigetelés további 30 db hanggátlást eredményez. A telepített XP hangtechnika segítségével a szigetelendõ hangnyomás csökkenthetõ, mivel a rendszer lényege, hogy az épület falaitól független, így rezgést nem ad át. A rendszer olyan mélynyomót tartalmaz, mely nem a földön helyezkedik el. A compact hangfalakkal együtt riggelhetõ, ennek ellenére megfelelõ mélyhangokat biztosít.
Talán elsõ hallásra ez lehetetlennek tûnik, a bevált módszer az, hogy helyezzük el a mélynyomókat a földön. A talaj tovább fokozza a hangdobozok hatásfokát. Ez igaz, de pont ez okozza az egyik problémát.

 
Az ideális megoldás!

 

Kérje munkatársunk segítségét! Kontakt >>