Rendezvényterem hangszigetelés  

A különféle szórakozóhelyek, diszkók, klubok, rendezvénytermek stb. különösen nagy igénybevételnek vannak kitéve, hiszen e létesítmények nagy hangerõvel üzemelnek az éjjeli idõszakban.
A szórakozóhelyen, rendezvénytermen belüli hangerõ csökkentése nem jelenthet megoldást, hiszen a megfelelõ hangminõség a szórakozóhelyek egyik legfontosabb szolgáltatása. Ahhoz, hogy Önt a szomszédok illetve önkormányzat ne háborgassa, meg kell oldani a hanggátlást. A hangszigetelés jóval olcsóbb, mint amennyi veszteséget okozhat a szórakozóhely mûködési engedélyének bevonása.
Rendezvények, klubok hangosításával szerzett tapasztalatunkra alapozva tervezünk hangszigetelést, amely lehetõvé teszi az Ön számára, hogy hosszútávon háborítatlanul üzemeljen.
A hangszigetelés, a hangrendszer, a teremakusztika mind szorosan kapcsolódnak egymáshoz. 
A probléma megoldásánál törekedni kell e részterületek összehangolására. A telepített hangszigetelés rétegszerkezete függ a beépítési besorolástól, érvényes jogszabálytól, a szórakozóhely zenei stílusától, a kívánt hangnyomástól, illetve a telepített hangrendszer teljesítményétõl, típusától.
A hangszigetelés tervezése összetett kérdés és sosem sem szabad figyelmen kívül hagyni a létesítmény eredendõ küldetését.

 

      

 

Fontos! 
Ne keverjük össze a terem belsõ akusztikáját javító intézkedéseket a hangszigeteléssel. A belsõ akusztikát javító anyagok nem gátolják meg a hang terjedését, csupán a terem lecsengését javítják.

 

A hangszigetelés ára sok mindentõl függ. Végleges árat csak egy zajmérés után lehet mondani, aminek eredményeibõl kiszámítható a szükséges hangszigetelõ rétegszerkezet.

Szinte minden esetben tudunk megoldást kínálni. A következõkre szeretném felhívni figyelmét:

  1. A hangszigetelés tervezésének elsõ lépése egy helyszíni terepszemle, személyes egyeztetés
  2. Második lépésként elvégezzük a szükséges zajmérést megfelelõ zajforrással, frekvenciatartomány elemzéssel.
  3. Rétegszerkezet tervezés, mûszaki dokumentáció elkészítés.
  4. Rétegszerkezet telepítés folyamatos ellenõrzés mellett.
  5. Megfelelõ hangrendszer telepítés, esetleg meglévõ áthelyezés.

 

Ne feledje! 
A jó hangszigetelésért csak egyszer kell fizetni. Köztes megoldás nincs. Vagy megfelel, vagy nem. Ne higgyen az olcsó átmeneti megoldásokat ígérõ "szakembereknek ". Amennyiben habtapéta, parafa, hungarocel, tojástartó és egyéb ( semmire nem jó ) megoldást keres, nem jó helyen kopogtat.
Cégünk csak mûködõ, a problémára megoldást kínáló rendszert javasol.